Back to Top

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

fral-dry-400-ηλεκτρονικος-οικιακος-αφυγραντηρας-1

Double click on above image to view full picture

Τιμή Καταστήματος: €418.80

FRAL DRY-400 Ηλεκτρονικός Οικιακός Αφυγραντήρας 330Watt (Ικανότητα Αφύγρανσης: 19-24 Lit/Ημέρα - Για Χώρο έως: 75 τ.μ)

Κωδικός Προϊόντος - SKU: 731021

Άμεσα Διαθέσιμο

Tροχήλατοι αφυγραντήρες. Έχουν ηλεκτρονικό υγροστάτη. Έχουν ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος διατηρούν τους χώρους στα επίπεδα που επιθυμούμε. Δυνατότητα σύνδεσης με αποχεύτεση.

Παράδοση σε όλη την Ελλάδα
Κατάλογος πάνω από 20.000 Προϊόντα
Έμπειρο - Εξειδικευμένο Προσωπικό
Πάνω από 20 χρόνια στην Επαγγελματική Ψύξη

Τιμή Web :

Αρχική Τιμή: €412.00

Special Price €391.40

συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Τηλεφωνικές παραγγελίες

2310 776 305

2310 776 306

Εγγύηση 1 Χρόνο υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΣΕΕΜΕ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η λειτουργία του αφυγραντήρα FRAL βασίζεται στην αρχή της φυσικής, σύμφωνα με την οποία όταν ο ατμοσφαιρικός αέρας έρχεται σε επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια, την υγραίνει καθώς της μεταβιβάζει υγρασία με τη μορφή υγροποιημένων υδρατμών.
Στην πράξη, το μηχάνημα διατηρεί ψυχρό ένα σπειροειδή σωλήνα, μέσα από τον οποίο διέρχεται ο αέρας, που ψύχεται και υφίσταται αφύγρανση. Στη συνέχεια, ο αέρας περνώντας μέσα από ένα θερμό εναλλάκτη θερμότητας θερμαίνεται και επιστρέφει στο χώρο, έχοντας υποστεί αφύγρανση και με θερμοκρασία ελαφρώς ανώτερη από την αρχική.

Ο αέρας αναρροφάται από το πίσω μέρος της συσκευής και διέρχεται με τη σειρά :

 • το φίλτρο
 • τον ψυχρό σπειροειδή σωλήνα αλουμινίου (εξατμιστής
 • το θερμό εναλλάκτη (συμπυκνωτής)
 • τον ανεμιστήρα που αποβάλλει τον αέρα μέσω του μπροστινού πλέγματος, επανεισάγοντάς τον στο χώρο.

Το συμπυκνωμένο νερό συλλέγεται στο δοχείο .
Ένας μικροδιακόπτης θέτει εκτός λειτουργίας τη συσκευή, όταν η στάθμη του νερού μέσα στο δοχείο φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο, προκαλώντας την ανύψωση του φλοτέρ.
Ο υγροστάτης επιτρέπει τη λειτουργία του αφυγραντήρα σε περίπτωση που η υγρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από το επιθυμητό επίπεδο.
Η ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχει την απόψυξη και αποτρέπει επιβλαβείς απώλειες κοντά στο συμπιεστή καθυστερώντας την έναρξη της λειτουργίας.
Ο πίνακας ελέγχου βρίσκεται στο μπροστινό κάλυμμα, πάνω από το πλέγμα εξαγωγής αέρα.Διαθέτει ελλειπτικό σχήμα, τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες καθώς και το κουμπί ρύθμισης

Η σχετική υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40% και 70%. Κατώτερες τιμές ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα, τα οποία επιλύνονται εύκολα κατά τη διάρκεια του χειμώνα (λεκάνη με νερό πάνω στο θερμαντικό σώμα, υγραντήρες κ.λπ.). Το πρόβλημα που μας αφορά και που επιλύνεται με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οι υπερβολικά υψηλές τιμές σχετικής υγρασίας (άνω του 75%-80%). Τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω αυτής της ακραίας κατάστασης είναι: 1) πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, όπως οι μύκητες, τα βακτήρια κ.λπ., με εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, 2) σχηματισμός συμπυκνωμένων υδρατμών πάνω σε ψυχρές επιφάνειες, όπως οι τζαμαρίες, τα πατώματα και οι τοίχοι, 3) σωματική αδυναμία, κυρίως σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 26°C), η οποία εκδηλώνεται με έντονη εφίδρωση, δύσπνοια, απότομη άνοδο της αρτηριακής πίεσης κ.λπ., 4) επιδείνωση των νόσων του αναπνευστικού συστήματος, δισκοπάθειες και ενοχλήσεις αρθριτικής και ρευματικής αιτιολογίας, 5) σκέβρωμα του ξύλου, 6) φθορά των οργανικών υλών όπως το χαρτί, τα τρόφιμα κ.λπ., 7) δυσλειτουργία και πρόκληση βλαβών σε ηλεκτρονικό και μηχανικό εξοπλισμό, 8) δυσκολία στο να στεγνώνουν γρήγορα υφάσματα, τοίχοι, κ.λπ.

Συχνά, ως εναλλακτική λύση στη θέση του αφυγραντήρα, προτείνεται η χρήση μιας συνηθισμένης συσκευής κλιματισμού. Η συσκευή κλιματισμού εξαλείφει επίσης την υγρασία, αλλά, επειδή έχει κατασκευαστεί για άλλους σκοπούς, δεν ενδείκνυται, πέραν ειδικών περιπτώσεων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερβολικής υγρασίας. Η συνηθισμένη συσκευή κλιματισμού σε παράθυρο δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση: μειώνει την περιεκτικότητα σε νερό, αλλά, καθώς προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας, δε μειώνει το επίπεδο της Σ.Υ. Ο αέρας ολοκληρώνει μόνο το πρώτο μέρος του κύκλου που λαμβάνει χώρα στον αφυγραντήρα. Η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να είχε νόημα για τις φορητές συσκευές κλιματισμού νέας τεχνολογίας. Μ’αυτές είναι εφικτή, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τις χρησιμοποιήσει ως αφυγραντήρες, η εκπομπή του εξερχόμενου, συνήθως ζεστού, αέρα στο χώρο. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αυτές οι συσκευές δεν ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας καθώς:

Προμηθευτές

 • cas
 • chefs choice
 • queen
 • gaggia
 • johny
 • kitchen
 • nikinox
 • oscartielle
 • polydor
 • ranco
 • robot coupe
 • rollergrill
 • santos
 • tanita